Signalen vanuit het veld.
Er bereiken ons steeds meer berichten vanuit de podotherapeuten dat er plannen zijn om een nieuwe opleiding tot podotherapeutisch assistente te lanceren ter vervanging of ondervanging van het tekort aan voetzorgverleners. Dat vinden wij een zorgelijke ontwikkeling.
Gezien het aantal geregistreerde voetzorgverleners (in het RPV+KRP+KMV) moet er voldoende behandelcapaciteit zijn. Dat een podotherapeut/ketenzorggroep onvoldoende voetzorgverleners aan zich kan binden ligt aan onze beroepsgroep! 
Uit boosheid en onjuiste berichtgeving en interpretatie ervan omtrent de hoogte van de tarieven die wij ontvangen is er een grote weerstand om nog een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan.
Er bestaat veel verwarring en er zijn verkeerde aannames over de voetzorg die valt onder de verzekerde voetzorg. Lees de nieuwe richtlijnen erop na. Daarin heeft het bestuur de verschillen uitgeschreven.
Realiseer je dat een bedrag van 28 euro voor noodzakelijke preventieve voetzorg (waarop je voor de persoonlijke voetzorg geld mag bijvragen) je een uurtarief hebt van minimaal 56 euro. Je hoeft hierover geen Btw meer af te dragen. De meeste van onze collega’s hebben een lager uurtarief!
Met het grootschalig weigeren van samenwerking loopt het beroep van ons gevaar! We zetten onszelf buitenspel! Podotherapeuten gaan andere manieren zoeken om aan hun zorgplicht te kunnen voldoen.

Interesse of heb je vragen?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!