Wij kregen volgend bericht binnen van Vektis:

 

"Hieronder volgt een belangrijk bericht dat we aan alle beroepsverenigingen en kwaliteitsregisters sturen waar we contactgegevens hebben. We hopen dat iedere organisatie dit bericht zo snel mogelijk wil delen met de leden (die nog geen AGB-code hebben).

 

Vektis is de enige organisatie in Nederland die AGB-codes mag en kan uitgeven. Helaas hebben wij gemerkt dat er een website is, die probeert om zorgverleners geld te laten betalen (€ 87,50) voor een AGB-code die zij zouden kunnen leveren.

De website https://agbcodeaanvragen.nl/ suggereert dat je daar een AGB-code kunt aanvragen. Wij werken echter niet samen met deze partij en als de zorgverlener daar een AGB-code aanvraagt, zal deze dus geen AGB-code ontvangen. Weet ook dat het aanvragen van een AGB-code bij Vektis geheel kosteloos is.

Het aanvragen van een AGB-code kan op onze website https://www.vektis.nl/agb-register/agb-code-aanvragen. Na het indienen van de aanvraag en het toesturen van de bewijsstukken ontvangt de zorgverlener een ontvangstbevestiging. Binnen 5 werkdagen zal er vervolgens ook een reactie komen op de aanvraag in de vorm van een AGB-code of een verzoek om meer informatie.

Met vriendelijke groeten,

 

Sacha de Greef, Linda Ooms en Cindy Mensink

Team AGB Plus

Vektis"

 

Interesse of heb je vragen?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!